Η Ψηφιακή Τεχνολογία & οι Έλληνες Επιχειρηματίες

Στις απόλυτες προκλήσεις, που αντιμετωπίζουν σήμερα, οι ελληνικές επιχειρήσεις περιλαμβάνονται οι ψηφιακές τεχνολογίες γενικώς & δει οι νέες ψηφιακές τεχνολογίες και η χρήση τους. Συνολικά λοιπόν, μαζί με όλα τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες επιχειρηματίες, μικροί & μεγάλοι, όπως:

1. Οι εργασιακές αλλαγές & Οι τρομακτικά χαμηλοί μισθοί (που προσπαθούν να επιβάλλουν ή τους επιβάλλονται λόγω συνθηκών) – με αποτέλεσμα την απώθηση των εργαζομένων ή την αποχή από την εργασία.

2. Τις μεταβαλλόμενες καταναλωτικές ανάγκες του κοινού (πελάτες σε απόγνωση) & το γνωστό spiral of death (μείωση εισοδήματος = μείωση κατανάλωσης = μειώση πωλήσεων = απολύσεις = μείωση εισδήματος).

3. Το εξευτελιστικά ανοργάνωτο & ασταθές φορολογικό πλαίσιο στην χώρα.

4. Τον σκληρό ανταγωνισμό από το εξωτερικό και την παγκοσμιοποίηση.

5. Την γραφειοκρατία & το μη φιλικό προς την επιχειρηματικότητα κράτος.

υπάρχει και το ζήτημα των νέων τεχνολογιών & της χαμηλής εμπειρίας των Ελλήνων επιχειρηματιών (κυρίως μικρών & μεσαίων), σε διάφορες περιοχές της Χώρας. Από προσωπική εμπειρία, υπάρχουν σήμερα Έλληνες, κάτοχοι επιχειρήσεων (ασχέτως μεγέθους) που δεν χρησιμοποιούν ούτε καν e-mail & μετά βίας κάνουν χρήση ενός fax machine της “κακιάς ώρας”.

Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας. Από που να πρωτο-ξεκινήσουμε? BPR?, EDI?, BPA?, ERP?, BI?, θα μας πέσουν όλα μαζί & θα μας πέσουν & βαριά βαριά. “Βαρυστομαχιά θα μας πιάσει!”.

GrUoBIApps – Admin

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s