Ψηφιακός Κόσμος & Ελλάδα (02)

Συνέχεια από το προηγούμενο…

Το ζήτημα που θέτουμε εδώ, της αναξιοποίητης δυναμικής των Ελλήνων σπουδαστών, των Ελλήνων ανέργων, του Ελληνικού Πνευματικού κεφαλαίου, είναι & αυτό διαχρονικό. Αφορά την εδώ & δεκάδες χρόνια, πλήρη αποσύνδεση & απομάκρυνση της ακαδημαϊκής κοινότητας & των πανεπιστημίων από την Κοινωνία, το κράτος & την πρόοδο της Χώρας.

Η βοήθεια δεν θα έρθει “από έξω”, “η βοήθεια δεν θα έρθει από τους ξένους”, αλλά μόνοι μας θα σωθούμε, μόνοι μας θα τα βγάλουμε πέρα. Κατά συνέπεια λοιπόν, οι πενιχρές & λοιδοριστικές βοήθειες από “Αλλεμάνιους” & “Φραντσέζους” για την φοροδιαφυγή είναι απλώς σκόνη στον αέρα που άγεται & φέρεται.

Ερχόμαστε λοιπόν στο “αντικείμενο του πόθου” τις επονομαζόμενες λίστες της φοροδιαφυγής. Οι λίστες αυτές, οι ψηφιακοί αυτοί κατάλογοι είναι ένα μέρος (μόνο) του συνόλου των δεδομένων που κατέχουν οι ίδιες οι τράπεζες στις βάσεις δεδομένων τους. Είναι δεδομένα πολιτών που έχουν προκύψει από συναλλαγές τους & οι τράπεζες οφείλουν να τα προστατέψουν, έως της ώρας, που θα ζητηθεί η συνδρομή τους, από το κράτος, για λόγους Εθνικής Δικαιοσύνης, Εθνικής Ασφάλειας, Φορολογικής Δικαιοσύνης & Κοινωνικής Πρόνοιας.

Συμπερασματικά, στο ζήτημα της σύνδεσης πανεπιστημίων – κοινωνίας – κράτους, οι γνώσεις που απαιτούνται για να γίνει έλεγχος των καταλόγων φοροδιαφυγής είναι διαβαθμισμένες. Απαιτούνται σύνθετες αλλά & απλές γνώσεις πληροφορικής, που όμως ασυζητητί μπορούν να αναζητηθούν & να βρεθούν στο Ελληνικό πνευματικό κεφάλαιο.

Αναδύεται επομένως, για μια ακόμη φορά το ζήτημα της τίμιας & αληθινής βούλησης για να επιδιωχθούν οι κατάλληλες λύσεις για την Ελληνική Κοινωνία & τα προβλήματα της. Δεδομένα φοροδιαφυγής υπάρχουν & ας μην έχουν ψηφιοποιηθεί πλήρως. Είναι όμως “πεταμένα δεδομένα” γιατί κανείς δεν τα θέλει, κανείς δεν τα ψάχνει. Αγνοούνται επιδεικτικά από το κράτος, γιατί “κάπως” συνδέονται αυτά τα δεδομένα με το ίδιο το “κράτος”.

Αν αναρωτιέστε? ‘Ενα μικρό δείγμα μπορείτε να δείτε στην εκπομπή που παρουσίασε ο Σωτήρης Δανέζης “Ορίζοντες”, με θέμα “Περί Ρουσφετιού”.

Αυτά λοιπόν! Τα “ψηφιακά” ολίγα.

GreekUsersOfBIApps – Admin

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s