Ψηφιακός Κόσμος & Ελλάδα (01)

Ψηφιακός Κόσμος & Ελλάδα, άραγε πόση σχέση έχουν?

Πόση σχέση μπορεί να έχει ένα δυσλειτουργικό, απαρχαιωμένο & οπισθοδρομικό κράτος με τον ψηφιακό κόσμο του σήμερα?

Οπότε να το θέσω καλύτερα το ερώτημα:

Τι σχέση έχει το Ελληνικό κράτος με τον σημερινό Ψηφιακό Κόσμο? (Γιατί η Ελλάδα δεν φταίει σε όλο αυτό το μπάχαλο & πρέπει να μείνει έξω από αυτό).

Πρώτη προφανής & “ελαφρά την καρδία” απάντηση: Καμία σχέση.

Δεύτερη προφανής απάντηση: Πολύ μικρή σχέση.

Βασικά οι  Ελληνικοί κρατικοί μηχανισμοί δυσκολεύονται & μάλιστα πολύ. Κοινώς, το πεδίο για το οποίο συζητάμε (της ψηφιακής προόδου) είναι τόσο κατακερματισμένο που “άλλοι” οργανισμοί το “τρώνε & δροσίζονται & άλλοι το τρώνε & ζορίζονται”.

Η ψηφιακή οπισθοδρόμηση λοιπόν, αν & εμφανίζει κάποιες θετικές πτυχές που έχουν σχέση με την μείωση της έκθεσης σε κίνδυνο, των δεδομένων των πολιτών, επιβαρύνει διπλά τον Έλληνα Πολίτη. Αφ’ενός μεν ως τέτοια (ψηφιακή οπισθοδρόμηση) παρεμποδίζει – παρακωλύει την εξυπηρέτηση & πρόοδο των Πολιτών, αφ’εταίρου δε αφήνει άλυτα κάποια διαχρονικά προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας, όπως η φοροδιαφυγή & η διαφθορά. Κατά συνέπεια τέτοια διαχρονικά προβλήματα “χτυπούν” την οικονομία της χώρας & την ποιότητα της ζωής των Πολιτών της.

Την ίδια περίοδο, η Ελληνική κυβέρνηση ζητά την επιστημονική συνδρομή ξένων χωρών (γερμανία) για την εκπαίδευση των στελεχών της εφορίας & των λοιπών λειτουργών της, ώστε να ενισχύσει τους μηχανισμούς διερεύνησης & δίωξης της φοροδιαφυγής.

Αυτή την ίδια “πικρή” περίοδο, το ίδιο το Ελληνικό κράτος, έχοντας ανά την Ελλάδα πάνω από 20 σχολές Πληροφορικής σε λειτουργία, κρατά εγκλωβισμένους & άνεργους χιλιάδες φοιτητές που έχουν σπουδάσει επί αρκετά συναπτά έτη, που θα μπορούσαν να προσφέρουν πολλαπλάσια, στην περίπτωση της φοροδιαφυγής & των ελέγχων, εν συγκρίσει με τους “εκλεκτούς” & gourmet προσκεκλημένους της Ελληνικής Κυβέρνησης, που μέχρι σήμερα τρώνε & πίνουν στο Hilton Athens ή σε άλλα προσφιλή “κέντρα διαμονής” & οι περιβόητες λίστες της φοροδιαφυγής παραμένουν ανέγγιχτες & αναπόσβεστες.

…συνεχίζεται…

GreekUsersOfBIApps – Admin

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s