Καλό Φθινόπωρο και καλό…Χειμώνα

Καλησπέρα και καλώς επανήλθαμε.

Απουσιάσαμε αρκετά και μάλιστα συνεχόμενα. Δύσκολοι καιροί & δύσκολες καταστάσεις με φόρτο εργασίας ενός άλλου είδους. Ένας φόρτος εργασίας σχετιζόμενος με δεδομένα – ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ – Τα νέα δεδομένα της ζωής μας. Επανάληψη εκλογών – επανάληψη καθυστερήσεων – χρονικών υστερήσεων – επανάληψη κατάρρευσης της αγοράς εργασίας (ακόμη μια φορά) – κατάρρευσης του εσωτερικού εμπορίου – του διαθέσιμου εισοδήματος – του τζίρου των επιχειρήσεων  – του ηθικού των πολιτών – του κουράγιου των καταναλωτών.

Σε αυτή λοιπόν την κατάσταση – αναγκάστηκα να πάρω άλλο δρόμο – γεωγραφικά κυρίως αλλά και άλλες αποφάσεις – μέσω μελέτης & βαρέων σκέψεων. Σύμμαχος μου τα δεδομένα – αν φυσικά τα αξιοποιήσω – αν το έκανα. Το έκανα – αλλά…

Ποιο είναι το πιο σημαντικό ζήτημα όσον αφορά τα δεδομένα? Ύπαρξη? Κτήση? Ποιότητα? Ταχύτητα? Ποικιλία?

Στον κόσμο που ζούμε πλέον – η ύπαρξη έχει υπερκεραστεί. Η κτήση βολεύεται κάπως, πάντα, (σιγά μην μας έχουν ζητήσει την συγκατάθεση μας, όλοι αυτοί που μας τηλεφωνούν κάθε μέρα για να αλλάξουμε σύνδεση τηλεφώνου !!!). Η ποικιλία επίσης παίρνει το δρόμο της αφού ο πλανήτης μας και το ανθρώπινο επιστητό προσφέρει άφθονες παραλλαγές. Και τέλος η ταχύτητα είναι θέμα τεχνολογίας που καλπάζει!!! Οπότε μας μένει η ΠΟΙΟΤΗΤΑ.

Από άποψης ποιότητας λοιπόν – επτωχεύσαμεν στην περίπτωση μας αυτή. Ποιοτικά στοιχεία δεν υπάρχουν & καλούμαι να πάρω αποφάσεις σε θολό τοπίο. Αυτό συνήθως αναγκάζονται να κάνουν & οι επιχειρηματίες, αλλά. Στην περίπτωση μου – πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις, αλλά τα δεδομένα ήταν τόσο χαμηλής ποιότητας που η κατάσταση έμοιαζε με πλοήγηση σε βάθος 100 μέτρων – με υποβρύχιο – εντός θαλασσίου φαραγγιού – με μηδενική δυνατότητα ελιγμών & με παγετώνα στην επιφάνεια της θάλασσας.

Αφήστε – αφήστε, πάντως δεν είναι λόγος αυτός για να εγκαταλείπουμε τα δεδομένα & την μελέτη τους. Δεν πιστεύω ότι προδίδουν – απλά λένε πολλές version της ίδιας αλήθειας.

Καλώς επανήλθαμε.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s